Taller de cinema per a secundària

‘Be natural’ (online)

ESO i Batxillerat

DURADA: Primera sessió 90′, segona sessió 30′

Alice Guy Blaché ha estat una de les figures més importants de la història del cinema, sense ella podria ser que el mitjà tal com el coneixem avui en dia no existís. Quan els germans Lumière varen presentar el seu cinematògraf i no li donàren valor més enllà d’un avenç tècnic o una eina documental, Alice va entendre el seu potencial narratiu i es va convertir en la primera persona de la història en rodar una peça 100% de ficció amb personatge, decorat i vestuari creats per a l’ocasió. A partir d’aquí la seva carrera com a guionista, productora i directora de cinema va continuar durant 26 anys, arribant a fundar la seva pròpia productora i dirigint més de 1000 pel·lícules, 22 d’elles llargmetratges. Tot i aquesta impressionant carrera la història la va esborrar dels llibres i no és fins fa unes dècades que el seu llegat ha estat redescobert i reivindicat.

A la primera sessió d’aquest taller de cinema viurem el naixement del setè art comprenent el moment històric en què es produí i aprendrem les bases del llenguatge cinematogràfic tot seguint la vida d’Alice Guy Blaché i aplicant la seva màxima a l’hora de dirigir actors i actrius: “Be natural”.

També aprendrem les bases del software de programari lliure Shotcut que utilitzarem per a editar els nostres vídeos i assignarem per grups les tasques i rodatges a realitzar assignant un temps pertinent convingut amb el centre. Un cop realitzats els vídeos per part dels alumnes els pujaran al servidor que facilitarem per a preparar la segona sessió.

A la segona sessió es posaran en comú els resultats ja analitzats per el nostre tallerista que els comentarà, debatrà amb l’alumnat i posarà en valor tot resolent dubtes i aportant un tancament al taller.

Objectius

· Descobrir i contextualitzar els orígens del cinema.
· Conèixer els conceptes bàsiques de l’edició de vídeo. 
· Potenciar la creativitat i l’atenció.
. Adquirir hàbits de treball en equip.
· Valorar el treball específic del procés de creació cinematogràfica. 
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

 

Comments are closed.