Llum i foscor

Taller ‘Llum i foscor’

Aquest taller es duu a terme amb la col·laboració de APSAS (Associació per a la Prevenció del Suicidi i Atenció al Supervivent)

ESO i Batxillerat

DURADA: 120′ per grup classe

El suïcidi és una de les principals causes de mort externa entre la franja d’edat dels 15 als 24 anys. Malgrat que els motius del suïcidi solen ser multi-factorials, sí que la majoria d’ells en el nostre context tenen en comú la desesperança, i és per aquest motiu que el nostre treball parteix d’aquest estat emocional. Una persona suïcida pateix tant que no troba altra sortida que aquesta mesura extrema. Un treball de prevenció pot ajudar a que l’adolescent afectat, o els que l’envolten, coneguin a on poden recórrer i en qui poden confiar. També pot ajudar a aquells més propers a reconèixer els símptomes i, en el cas que el suïcidi sigui consumat, potser ajudar a comprendre què ha passat.

És per tots aquests motius que proposem el taller Llum i foscor. Aquest taller té com a principals objectius:

  • Sensibilitzar als adolescents sobre aquesta realitat.
  • Aprendre a reconèixer les emocions i sentiments d’un mateix i dels altres.
  • Conèixer els diferents mitjans i recursos dels que es disposen per tal de facilitar l’acompanyament a persones amb tendències suïcides.
  • Experimentar i relacionar, a través de les arts plàstiques, art i emoció.

En el taller hi participen El Bombeto i un membre de l’associació APSAS.

IMPORTANT: Aquest taller va acompanyat d’una sessió prèvia informativa als docents sobre la conducta suïcida i la seva prevenció a càrrec de APSAS.

Aquí trobareu l’article sobre el projecte publicat a Perspectiva Escolar, vol. 342, 40-48,2017.


 
 

Comments are closed.