Cinema

Taller ‘Be natural!’

Cicle Mitjà i Superior

DURADA: 90′

Un taller de cinema pràctic en que aprendrem llenguatge i direcció cinematogràfica mentre fem la nostra propia versió d’un curtmetratge clàssic!

Sabeu qui fou Alice Guy Blaché? Doncs l’Alice va ser la primera persona cineasta de la història! No només va ser la primera dona en dirigir cinema si no que va ser la primera persona que va rodar una escena de ficció amb un personatge fictici i un primer suggeriment d’efecte especial. Durant molt anys fou una figura oblidada però afortunadament està començant a ser recuperada i a reprendre el seu lloc a la història. El taller que us proposem porta per nom “Be Natural“, el lema que Alice Guy dirigia als seus actors i que presidia el seu estudi de filmació.

En aquest taller començarem amb una breu introducció històrica a la invenció del cinema i la figura d’Alice Guy per tot seguir passar a la part més pràctica en que farem la reproducció amb els alumnes d’un curtmetratge dirigit per ella el 1907 però aplicant-hi el llenguatge audiovisual modern.

I a demés, en veurem el resultat a l’aula mateix!

Objectius del taller:

· Descobrir i utilitzar els mecanismes bàsics del llenguatge cinematogràfic.
· Assimilar els processos de filmació d’una producció anticipant-se a l’edició.
· Experimentar, des de la identitat, amb la imatge en moviment.
· Potenciar l’expressió corporal.
· Valorar els avenços tecnològics.
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

Resultats

Posteriorment al taller s’editaran els resultats en format HD i es facilitarà un enllaç de descàrrega al centre per a què el pugui compartir als alumnes.

Comments are closed.