Taller de Pixilació (Stop-motion amb persones)

Què és la “pantalla verda”?

La coneguda com a “pantalla verda” o “fons croma” és una eina visual que permet separar actor i objectes que apareixen en un pla del fons d’aquest mateix pla utilitzant la diferència cromàtica. Així el fons original pot ser substituït per qualsevol altre, ja sigui fotografia o vídeo i podem traslladar als participants a qualsevol espai real o imaginari, jugant amb les mides i el temps.

L’animació Stop motion de persones (o pixilació, com fou batejada per Norman McLaren l’any 1952) ens permet convertir als participants del taller en dibuixos animats que poden fer les accions més inverossímils i aparentment impossibles!

Taller ‘Sóc dins!’

Cicle Inicial, Mitjà i Superior

DURADA: 90′

Muntarem el nostre fons de croma a terra i la grua que ens permet enfilar la càmera fins a 5 metres per convertir als nens i nenes en personatges d’una animació d’Stop-motion gegant! Seguint les nostres indicacions prendrem una a una les fotografies que conformaran l’animació i que els integrarà a la imatge de fons que serà diferent cada vegada. Un bon taller per entendre el valor del fotograma dins del cinema, i per fer uns quants estiraments!

Objectius del taller:

· Conèixer la tècnica de l’Stop motion.
· Experimentar, des de la identitat, amb la imatge en moviment.
· Potenciar l’expressió corporal.
· Valorar els avenços tecnològics.
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

Resultats

Els resultats es podran veure en format de prèvia en el mateix moment de realitzar el taller. Posteriorment al taller s’editaran en format HD i es facilitarà un enllaç de descàrrega al centre per a què el pugui compartir als alumnes.

Aquí en tens alguns exemples