Microanimació amb 35mm

Al llarg de la historia del cinema s’han utilitzat una gran diversitat de formats fílmics.

El més famós, aquell amb el que s’han projectat les pel·lícules als cinemes durant gairebé 100 anys, és el de “35mm”,  i un dels més populars el seu germà petit el  “16mm”, anomenats així per la longitud de la diagonal de cada fotograma.

Aquests formats físics, al contrari dels digitals, permeten manipular films ja existents o crear-ne de nous treballant directament sobre la pel·lícula i projectar a l’acte els resultats utilitzant antics projectors restaurats.

 

Taller ‘Microanimació amb 35mm’

ESO i Batxillerat

DURADA: 90′

L’activitat s’inicia amb una introducció a la història del cinema i l’animació i es presentarà el material amb el qual els alumnes hauran de treballar: la pel·lícula de 35 o 16mm. Seguint les indicacions de El Bombeto els alumnes de dibuixaran o manipularan directament sobre aquest material i després es visionaran les creacions mitjançant el projector.

 

Objectius del taller

· Descobrir la història del cinema i l’animació.
· Experimentar amb nous materials.
· Potenciar la creativitat en el dibuix.
· Valorar la cronologia del cinema i en els avenços tecnològics.
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

 

Resultats

Els resultats es podran veure amb els projectors de 35 i 16mm en el mateix moment de realitzar el taller. Posteriorment al taller es digitalitzaran les cintes de pel·lícula, s’editaran en format HD i es facilitarà un enllaç de descàrrega al centre per a què el pugui compartir als alumnes.

 

 

 

 

Et cal més informació del nostre taller més experimental?