Taller de cinema per a secundària

‘Som Méliès II’ (online)

ESO

DURADA: Primera sessió 50′, segona sessió 30′

Quan George Méliès va començar a experimentar amb l’edició com a eina per crear els primers trucs cinematogràfics poc s’imaginava que estava creant tota una industria que aniria evolucionant fins avui en dia paral·lela a l’art del cinema: els efectes especials.

A la primera sessió d’aquest taller de cinema viurem el naixement del setè art comprenent el moment històric en que es produí i aprendrem com George Méliès realitzava els trucs amb els que fascinà el món: La substitució per tall, la substitució per dissolució i la sobreexposició.

També explicarem les necessitats tècniques i de preproducció (preparació per al rodatge) que ens calen per a poder preparar nosaltres mateixos un rodatge d’aquestes característiques amb l’objectiu de que els alumnes puguin rodar, per grups, les seves escenes al més pur estil George Méliès per a la propera sessió.

A la segona sessió editarem online els vídeos generats pels alumnes explicant així les bases del software de programari lliure Shotcut amb l’objectiu de que els alumnes puguin ser autònoms en les seves properes produccions, mentre comentem i posem en valor els seus treballs resolent dubtes i aportant un tancament al taller.

Objectius

· Descobrir l’orígen dels efectes especials al cinema.
· Conèixer els conceptes bàsics de l’edició de vídeo. 
· Potenciar la creativitat i l’atenció.
. Adquirir hàbits de treball en equip.
· Valorar el treball específic del procés de creació cinematogràfica. 
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

Comments are closed.