Taller de Pixilació (Stop-motion amb persones)

Què és la “pantalla verda”?

La coneguda com a “pantalla verda” o “fons croma” és una eina visual que permet separar actor i objectes que apareixen en un pla del fons d’aquest mateix pla utilitzant la diferència cromàtica. Així el fons original pot ser substituït per qualsevol altre, ja sigui fotografia o vídeo i podem traslladar als participants a qualsevol espai real o imaginari, jugant amb les mides i el temps.

L’animació Stop motion de persones (o pixilació, com fou batejada per Norman McLaren l’any 1952) ens permet convertir als participants del taller en dibuixos animats que poden fer les accions més inverossímils i aparentment impossibles!

 

Taller ‘Sóc dins!’

Cicle Inicial, Mitjà i Superior

DURADA: 180′ (60′ amb tot el grup classe i 120′ per poder treballar amb petits grups)

Durant la primera hora es realitzarà una introducció al mòn de l’animació tot emfatitzant la tècnica d’Stop Motion i els darrers avenços tecnològics. A partir d’aquí es plantejarà als alumnes l’activitat a realitzar: Faran un Stop motion sent ells mateixos els personatges què interactuaran, a través d’un fons chroma, amb la imatge de fons que els serà proposada.

 

Objectius del taller:

· Descobrir els orígens del cinema l’animació.
· Conèixer la tècnica de l’Stop motion.
· Experimentar, des de la identitat, amb la imatge en moviment.
· Potenciar l’expressió corporal.
· Valorar els avenços tecnològics.
· Mostrar una correcta actitud de treball en les diferents dinàmiques plantejades.

 

Resultats

Els resultats es podran veure en format de prèvia en el mateix moment de realitzar el taller. Posteriorment al taller s’editaran en format HD i es facilitarà un enllaç de descàrrega al centre per a què el pugui compartir als alumnes.